Вече измъкна ръцете от ръкавиците и повече нямаш извинения за едноцветния лак. Пролетта е тук и ноктите ти трябва да са в тон с променящата се природа - ярки, свежи, в позитивни цветове. Този сезон модният подиум наложи светлите цветове - бяло, екрю, нежнорозово, кремаво, бежово, сахара, небесносиньо. Хубавото при всички тях е, че дават възможност за много комбинации помежду им, които не са натрапчиво цветни, нито пък твърде момичешки.

Преливащи един в друг бледорозово и бледолилаво или пък бяло и небесносиньо ще внесат свежест в пролетния тоалет, като в същото време запазят женственото излъчване. Ако шареното не те притеснява, можеш да изрисуваш дъги върху ноктите си, със сигурност ще привлечеш вниманието. Флоралните мотиви са изключително популярни, използвай ги. Цветчета, листенца, клончета, плодове изглеждат добре и върху ноктите, развихри въображението си. Могат да са в наситени и ярки цветове или пък по-дискретни, ако работното всекидневие те ограничава.

Морските мотиви също са подходящи. Ако искаш можеш да изрисуваш вълни върху ноктите си или да разнообразиш с ефектно райе. Бялото този път не върви задължително с тъмносиньо, а и със зелено, червено и жълто. Мотото на тази пролет е максималната естественост, затова не прекалявай с камъчетата, перличките и броката. По-добре заложи на изчистените от блескулки цветове. Разбира се, винаги можеш да заложиш на дюсовия вариант или на класически френски маникюр. Ти избираш.