Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Законите на педикюра

Законите на педикюра

Нина НордНина Норд
Джедай
2k346
Педикюр

Добре направеният педикюр превръща стъпалата в истинска наслада за окото, а лошият може да развали общия вид и на най-перфектната дама.

За да изглеждат стъпалата ви винаги перфектно и да събират възхитени погледи, трябва да спазвате основните закони на педикюра.

И първият от тях е, че педикюр се прави само и единствено след като краката са били добре измити и накиснати, най-добре – след престой в специална вана за крака.

Можете да ги накиснете и в обикновен леген, в който сте добавили малко морска сол и етерично масло, най-добре от лавандула.

Вторият закон се отнася до чистотата на инструментите, с които се обработват стъпалата. Гъбата, пилата за крака и комплектът за педикюр трябва да са на сухо и чисто място.

Крака

Когато използвате метални инструменти за педикюр, преди и след използването им ги дезинфекцирайте с помощта на памуче, напоено със спирт.

Третият закон се отнася до оформянето на ноктите. Те се отрязват, а най-добре е да се изпилят, като им се придаде не кръгла, а права форма.

Кожичките на пръстите на краката не се изрязват, а само се избутват, най-добре се прави това с фина пръчица от портокалово дърво.

Четвъртият закон на педикюра е относно избора на лак. През зимата не лакирайте ноктите на краката си, за да могат поне малко да подишат.

През лятото лакът за нокти ще ги запази от прах и случайни увреждания. Избирайте цветове, които са близо до естествените – безцветен, розов, телесен.

Ако все пак решите да изберете ярък лак за ноктите на краката си, внимавайте да не се обели, защото пукнатините и липсващите парченца личат много.

Когато нанасяте лак за нокти върху пръстите на краката си, разделете ги със специален разделител или с парченца памук. Така ще нанесете лака по-лесно и той ще изсъхне по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest